Vecka 15 (14+3) 🍊

publicerat i Allmänt, Gravid, Vecka för vecka;

Längd: 14 cm från topp till tå
Vikt: 80 g
Bebis: Bebis gör nu mycket gymnastik och fortsätter öva sig på att röra sig, svälja och andas som den kommer göra ända fram till födseln. Hon/han är nu stor som en apelsin eller ungefär som en knuten näve. 

Jag: Och så kom vecka 15! Jag gick tillbaka i arkivet igår för att kolla hur graviditeten med Edvin var i dessa veckorna, och jag upplevde nog ungefär samma symptom då som nu: extrem hunger, trötthet, andfåddhet, lite växtvärk, men jag vill minnas att jag hade mer växtvärk då än nu. Det är ju skönt att bli påmind om att jag var lika hungrig då och nog ökade lika snabbt i vikt då som nu och att kilona kommer försvinna igen efter födseln även om det känns tråkigt nu att man blir större igen efter man gått ner i vikt. Samtidigt vet jag ju att det är naturligt och bra att gå upp i vikt. Jag tror jag har känt bebis nån gång, som ett litet litet "fladder", men vågar inte säga för mycket. 
Eftersom graviditeterna hittills är ganska lika förutom mindre illamående denna gång så tror jag nu att det är en liten pojke i magen, magkänslan har helt svängt om! Vi får helt enkelt se om en månad på rul :)