Ett bröllop och en förlossning

publicerat i Allmänt;

Som de flesta av er nog vet har lillasyster kommit till oss nu och vägen dit var ganska spännande och nervös!

Det hela börjar på fredagen den 18 augusti då vi packar in oss i bilen och kör upp till Stockholm för att gå på min systers bröllop på lördagen. Resan upp går bra och vi checkar in på hotellet vid 4-5 tiden, vi går därefter och köper lite sushi och det är tuuungt att gå dit, mycket sammandragningar. På kvällen har jag även en del förvärkar. Jag vaknar tidigt på lördag morgon och ser då att Slemproppen gått, fasen också tänker jag och vill helst sätta mig i bilen och åka hem på studs men ändå inte för jag vill inte missa bröllopet, jag som ska va tärna och allt! Jag smsar mamma och vi bestämmer framåt förmiddagen att vi ska va med på vigseln och minglet och därefter köra hem. Hela dagen har jag sammandragningar och värk i ryggen, det känns liksom lurigt i kroppen och jag anar nu att det är grejer på g. Jag är såå glad att vi stannade och fick va med på det fantastiskt fina bröllopet, synd att vi missade middagen, men vi gjorde det bästa av situationen. Elin var så vacker och det var otroligt roligt att göra oss iordning på mammas hotellrum och Hanna sjöng så fint för dem. Hela förmiddagen ösregnade det men framåt dagen klarnade det upp och blev soligt och fint. Bröllopet hölls på Kungliga borgen på Gärdet, en fantastisk plats, och ett band spelade och sjöng under minglet. Ett riktigt vackert brudpar, Elin & Daniel Braw ❤️
Kl 18 tar vi mammas bil, de andra var snälla och fick platser i andra släktingars bilar, så att vi kan åka hemåt mot Skåne. Vi kör i ilfart hemåt för att undvika en förlossning i bilen, hela tiden har jag förvärkar. Kl 23 är vi hemma, och det känns så skönt. Natten till söndag får vi sova gott och vaknar hemma hos Edvin, hela söndagen har jag förvärkar till och från som blir lite starkare framåt kvällen, runt kl 23 avtar de dock och jag får sova fram till 03 då jag vaknar av att de är tillbaka och gör mer ont, så jag går upp för att jag inte kan ligga kvar, men jag väcker inte Robin som ska till jobbet på morgonen, första dagen efter semestern, fall i fall det är falskt alarm igen. Men värkarna börjar komma tätt, 3 på tio minuter, och gör mer och mer ont. Kl 06 smsar jag mamma och ber henne komma när hon vaknat, och hon kommer ganska omgående, hon visste om att jag haft värkar kvällen innan också. Robin kommer upp och vi diskuterar om han ska köra till jobbet, men mamma säger att hon tror definitivt att det blir bebis idag så han blir hemma. Kl 08.30 åker vi in till förlossningen då värkarna kommer tätt och gör ont.
Väl på plats gör vi CTG, kollar barnets hjärtslag och värkarna, och jag blir undersökt. Vissa av värkarna är bra men andra bara pinvärkar och jag är bara öppen 2 cm så vi åker hem igen. Inte kul att åka bil när man har värkar kan jag säga!
Kl 16 åker vi in igen för då gör värkarna ont som tusan och jag går omkring här hemma och hänger över bordet och soffan och andas genom dem när de kommer. Vi får ett rum, bästa rummet! Säger personalen, med havsutsikt och allt, och blir undersökt igen, snacka om otacksamt när det visar sig att jag fortfarande bara är öppen 2 cm! Men barnmorskorna har knappt presenterat sig, undersökt mig och kopplat upp mig på CTG förrän det säger pop! Och vattnet går, sjukaste känslan. Men pga att jag är trött och bara öppen 2 cm får jag en sömndos och lyckas sova lite till och från nån timme tills värkarna gör så ont och kommer så tätt att jag inte vet var jag ska bli av, jag får ingen paus. Lustgasen hjälper inte längre, vilken annars var riktigt bra denna förlossningen. Så då ringer de efter narkosläkaren som tack och lov kommer väldigt snabbt och sätter en epidural, såå skönt! Härefter får jag sitta på pilatesboll och gå med gåbord för att hjälpa bebis neråt, men jag är så trött att jag sitter och somnar på pilatesbollen och klipper med ögonen på gåbordet.
Kl 00 undersöker de mig igen och då är jag öppen 5 cm, alltså går förloppet väldigt långsamt, och jag är väldigt trött. Barnmorskan går och pratar med förlossningsläkaren som kommer efter ett tag och har läst igenom min journal, och vi tar gemensamt beslutet att göra ett lugnt och sansat kejsarsnitt, jag är så tacksam för denna duktiga läkare som gick på sin magkänsla och inte körde vidare med värkstimulerande och grejer. 
Vi rullar ner på operation relativt snabbt och jag är mycket mer med och vaken denna gången och personalen är så bra och proffsig. Kl 01.03 föds vår skatt med ett skrik och vi får hälsa på henne innan Robin går iväg med teamet från neo för att klippa navelsträng, sedan kommer de tillbaka igen och jag får gosa lite med henne innan de går upp på vårt rum och jag rullas ner på uppvaket. Där ligger jag och snarkar, kan riktigt komma ihåg att jag snarkade högt, jag var den enda patienten där, överlag var det superlugnt på både förlossningen och BB, jätteskönt. Kl 03.30-04 får jag komma upp till Robin och lillasyster och hon är stark och vaken ❤️ 
Hon väger 4100 gr och 52,5 cm lång, inte konstigt hon ville ut innan bf ❤️
Vi stannar till onsdag förmiddag då vi vill hem till Edvin som vi knappt träffat på flera dagar och hem till vårt med lillasyster. 
Edvin blir så glad när han får träffa henne, och han är fortfarande så gullig och glad för henne. De första dagarna var ganska tuffa med en sjuk Edvin och nyfödd bebis, men nu börjar vi komma in i saker och ting, även om vi är trötta och slitna. Robin ska tack och lov va hemma 2 veckor till så vi hinner landa lite i 2-barnslivet ❤️ Tänk vad rika vi är som har fått två fantastiskt fina barn, Edvin & Sigrid ❤️
Och ett stort tack till den fantastiska personalen på förlossningen och BB i Helsingborg 💐