Gravid vecka 39 🎀

publicerat i AllmÀnt;

Vikt: 3,2 kg

LĂ€ngd: 50 cm
Vikten och lĂ€ngden skiljer sig mycket Ă„t för olika barn nu. Bebis gör sig redo för födseln och lagrar energi för förlossningen och den första tiden. 
Gravid-apparna pratar nu om att man ska bestÀmma sig för att man Àr redo för förlossningen, att man ska försöka vila nÀr man kan och ladda, nu kan det ju faktiskt starta nÀrsomhelst!
Men det Ă€r fortfarande 13 dagar kvar till bf och kan ju dröja ytterligare 2 veckor dĂ€refter sĂ„ det kan va en tid kvar ocksĂ„. 
Men varje kvĂ€ll man gĂ„r och lĂ€gger sig finns tankarna dĂ€r om att det kan sĂ€tta igĂ„ng inatt, dĂ€rför vill jag gĂ€rna ha allt iordningplockat och stĂ€dat innan vi gĂ„r och lĂ€gger oss, men vi hoppas ju hon ska vilja va kvar 1 1/2 vecka till ungefĂ€r tills vi Ă€r hemma igen frĂ„n Stockholm, och jag tror nog hon kommer vilja va kvar och vĂ€xa pĂ„ sig, men vi fĂ„r ju se. PĂ„ sammandragnings- och förvĂ€rksfronten Ă€r det vĂ€ldigt lugnt, hela denna graviditeten har ju varit vĂ€ldigt smĂ€rtfri och sĂ„ lĂ€tt som en graviditet kan va och det enda jag mĂ€rker av som skulle kunna va förvĂ€rkar Ă€r lite mensvĂ€rk som kan komma och gĂ„ vissa kvĂ€llar, men det Ă€r sĂ„ lite att man knappt tĂ€nker pĂ„ det. 
IgĂ„r var vi ju hos barnmorskan för de vanliga kontrollerna, hjĂ€rtslagen lĂ„g pĂ„ 120-130, blodtrycket 130/85-120/80 ca sĂ„ det var bra. Magen hade vĂ€xt 1 cm pĂ„ denna veckan och SF-mĂ„ttet Ă€r nu 36. 

Kommentera inlÀgget hÀr :